قروت بادمجان

مواد لازم

  • قروت
  • بادمجان
  • پیاز
  • روغن
  • گردو
  • نعنا داغ

دستور پخت

  1. قروت ها را در داخل یک ظرف ریخته و آب به آن اضافه می کنند تا خیس بخورد

همزمان با خیس خوردن قروت ها تعدادی گردو را که بستگی به تعداد قرووت خور و نیز بضاعت صاحب قرووت دارد مغز کرده و در داخل تقارچه می ریزند.

سپس با سنگ گرد و مخصوصی این گردو ها در تقارچه خورد شده حسابی سائیده شده و تبدیل به پودر می گردند .

گردو ها را با این سنگ آنقدر بر گرد تقارچه می چرخانند و می سایند تا روغن جانشان بیرون بریزد این زمان است که دست از سرشان بر می دارند و قروت ها را که حالا حسابی خیس خورده اند به تقارچه اضافه می کنند نا دل گردو برای دقایقی به همسایگی آنها خوش گردد.ولی این دلخوشی دوامی ندارد و چرخش بر گرد تقارچه دوباره آغاز می گردد این بار هر دو باهم


بعد از اضافه کردن قروت ها به تقارچه و مخلوط شدن آن با گردو ها معمولا خانم خانه آستین را بالا زده و گردو و قروت ها را با همدیگر بر گرد تقارچه به چرخش در می آورد و به اصطلاح روستا می مالد. این چرخش و وامالیدن آنقدر ادامه پیدا می کند تا قروت بخشی از وجود خود را از خود جدا می نمایند . در این زمان است که:
باید آب به قروت ها اضافه کرده تا در واقع ذرات جداشده از قروت ها در آب حل گردند سپس این آب قروت آلود را در ظرف جداگانه ای می ریزند. عمل فوق نسبت به تعداد قرووت خور و نیز میزان غلظت مورد علاقه قرووت خواران چند بار تکرار می گردد تا به میزان و غلظت مورد نظر برسند.


حالا محلول قروت آمده است . در ظرفی پیاز ها را خورد کرده و باروغن سرخ می کنند.
روغن حیوانی یا با اصطلاح محلی روغن زرد یکی از عوامل مزه دهی به قرووت است و در صورت امکان قرووت باید با این روغن تهیه گردد.
بعد از سرخ شدن پیاز ها محلول یا به عبارتی سوسپانسون قرووت را به آن اضافه می کند و بر روی اجاق باقی می گذارند تا حسابی داغ شود و تقریبا به مرحله جوشش برسد ولی قبل از اینکه شروع به جوشش کند آنرا از روی اجاق بر می دارند.
قرووت خوشمزه آماده است اگر در کنار آن بادمجان و سبزی ریحان هم باشد که نور علی نور است.


۲۱ دیدگاه در “قروت بادمجان”

  • S_Ahani جولای 16, 2019 پاسخ

    اسم نویسندش رو هم بنوبسید، چقد با احساس نوشتن 😂😂

  • S_Ahani جولای 16, 2019 پاسخ

    تو مواد اولیه بادمجان هست ولی در دستور پخت نیست🤔

    مثلا من نمی‌دونم قروت بادمجون چیه😜

    • soltan جولای 16, 2019 پاسخ

      نام نویسنده محفوظه 😁

  • Sara جولای 17, 2019 پاسخ

    به نظرم نویسنده یه قروت بادمجون به دست پخت خودش دعوتمون کنه حضوری ببینیمش😂

  • Jamal.ahani جولای 17, 2019 پاسخ

    آقا جان اگه کباب بره هم آموزش بدید همراه با دعوتی ما رو بیشتر خوشحال میکنید

    • soltan جولای 17, 2019 پاسخ

      ما که همین قروت هم نه می تونیم بخوریم نه دوست داریم
      بعدشم کباب بره غذا محلی سلطونی بوده نمی دونستیم

      • Sara جولای 17, 2019 پاسخ

        حالا شما چون نه قروت میخورید و نه دوست دارید سایر دوستان نباید توسط نویسنده گرامی دستور پخت دعوت بشن😕😕

        • soltan جولای 17, 2019 پاسخ

          درسته دوست ندارم ولی به احترام قروت دوست ها و اینکه یه غذای محلی هست گذاشتم

  • Sara جولای 17, 2019 پاسخ

    منم با کباب بره موافقم 😊😊پیشنهادتون حرف نداره😅😅

  • Sara جولای 17, 2019 پاسخ

    کباب بره از غذاهای خیلی قدیمی و محلی روستای سلطانی بوده به نظرم بهتره اطلاعات تونو در مورد سلطانی تکمیل کنید😑😑

    • soltan جولای 17, 2019 پاسخ

      اصلا شما میدونین بره چه شکلیه😒

      • Sara جولای 17, 2019 پاسخ

        نه فقط شما میدونین 😒😒یه عکس بره بذارین تا بدونم چ شکلی یه😅😅

  • S_Ahani جولای 18, 2019 پاسخ

    از هر چه بگذریم، بحث قروت خوش تر است😌

    ولی در مورد این مطلب دو اشکال به نویسنده وارد هست یکی اینکه بادمجون رو خوب توضیح نداده ، یکی هم اینکه نویسندش در دسترس نیست که ما رو دعوت کنه😂😂😂

    داخل پرانتز میگم : من میدونم نویسنده کیه😎😎

    • soltan جولای 18, 2019 پاسخ

      حق با شماست.
      ولی شما هم نویسنده رو نمی شناسید

      • S_Ahani جولای 18, 2019 پاسخ

        پاسخ به soltan :

        شاید شما نشناسید ولی من میشناسم😎

        • soltan جولای 18, 2019 پاسخ

          آره شما راست میگین😒

    • Sara جولای 18, 2019 پاسخ

      به نویسندش بگید هر موقع در دسترس شد خودش ما رو دعوت کنه😅😅

      • S_Ahani جولای 21, 2019 پاسخ

        پاسخ به Sara :
        من فقط نام و نشان نویسنده رو میدونم و تا حالا ندیدمش، منظور از اینکه گفتم میشناسمش هم فقط همین بود که بگم نمیشه پیداش کرد😂😂

    • soltan جولای 18, 2019 پاسخ

      اول اینکه بادمجان که همه بلدن دستور پختشو
      دوم آنکه بادمجان که غذای محلی نیست
      و سوم اونکه یادم رفت چی خواستم بنویسم

      • S_Ahani جولای 21, 2019 پاسخ

        پاسخ به soltan :
        اول اینکه عمرا شما یه نفر بلد باشی (اگه هستی دعوتمون کن تا ثابت بشه)
        دوم آنکه حالا که محلی نیست همین بیرجند دعوتمون کن
        سوم اونکه آره میدونم نویسنده کیه و احتمال میدم شما نمیدونید😋

        • Sara جولای 22, 2019 پاسخ

          👌👌👌اول آنکه من با شما موافق
          دوم آنکه من باشما خیلی موافق
          سوم آنکه من با شما خیلی خیلی موافق

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *