قروت بادمجان

مواد لازم

  • قروت
  • بادمجان
  • پیاز
  • روغن
  • گردو
  • نعنا داغ

دستور پخت

  1. قروت ها را در داخل یک ظرف ریخته و آب به آن اضافه می کنند تا خیس بخورد

همزمان با خیس خوردن قروت ها تعدادی گردو را که بستگی به تعداد قرووت خور و نیز بضاعت صاحب قرووت دارد مغز کرده و در داخل تقارچه می ریزند.

سپس با سنگ گرد و مخصوصی این گردو ها در تقارچه خورد شده حسابی سائیده شده و تبدیل به پودر می گردند .

گردو ها را با این سنگ آنقدر بر گرد تقارچه می چرخانند و می سایند تا روغن جانشان بیرون بریزد این زمان است که دست از سرشان بر می دارند و قروت ها را که حالا حسابی خیس خورده اند به تقارچه اضافه می کنند نا دل گردو برای دقایقی به همسایگی آنها خوش گردد.ولی این دلخوشی دوامی ندارد و چرخش بر گرد تقارچه دوباره آغاز می گردد این بار هر دو باهم


بعد از اضافه کردن قروت ها به تقارچه و مخلوط شدن آن با گردو ها معمولا خانم خانه آستین را بالا زده و گردو و قروت ها را با همدیگر بر گرد تقارچه به چرخش در می آورد و به اصطلاح روستا می مالد. این چرخش و وامالیدن آنقدر ادامه پیدا می کند تا قروت بخشی از وجود خود را از خود جدا می نمایند . در این زمان است که:
باید آب به قروت ها اضافه کرده تا در واقع ذرات جداشده از قروت ها در آب حل گردند سپس این آب قروت آلود را در ظرف جداگانه ای می ریزند. عمل فوق نسبت به تعداد قرووت خور و نیز میزان غلظت مورد علاقه قرووت خواران چند بار تکرار می گردد تا به میزان و غلظت مورد نظر برسند.


حالا محلول قروت آمده است . در ظرفی پیاز ها را خورد کرده و باروغن سرخ می کنند.
روغن حیوانی یا با اصطلاح محلی روغن زرد یکی از عوامل مزه دهی به قرووت است و در صورت امکان قرووت باید با این روغن تهیه گردد.
بعد از سرخ شدن پیاز ها محلول یا به عبارتی سوسپانسون قرووت را به آن اضافه می کند و بر روی اجاق باقی می گذارند تا حسابی داغ شود و تقریبا به مرحله جوشش برسد ولی قبل از اینکه شروع به جوشش کند آنرا از روی اجاق بر می دارند.
قرووت خوشمزه آماده است اگر در کنار آن بادمجان و سبزی ریحان هم باشد که نور علی نور است.


۲۱ دیدگاه در “قروت بادمجان”

  • S_Ahani تیر ۲۵, ۱۳۹۸

    اسم نویسندش رو هم بنوبسید، چقد با احساس نوشتن 😂😂

  • S_Ahani تیر ۲۵, ۱۳۹۸

    تو مواد اولیه بادمجان هست ولی در دستور پخت نیست🤔

    مثلا من نمی‌دونم قروت بادمجون چیه😜

  • Sara تیر ۲۶, ۱۳۹۸

    به نظرم نویسنده یه قروت بادمجون به دست پخت خودش دعوتمون کنه حضوری ببینیمش😂

  • Jamal.ahani تیر ۲۶, ۱۳۹۸

    آقا جان اگه کباب بره هم آموزش بدید همراه با دعوتی ما رو بیشتر خوشحال میکنید

    • soltan تیر ۲۶, ۱۳۹۸

      ما که همین قروت هم نه می تونیم بخوریم نه دوست داریم
      بعدشم کباب بره غذا محلی سلطونی بوده نمی دونستیم

      • Sara تیر ۲۶, ۱۳۹۸

        حالا شما چون نه قروت میخورید و نه دوست دارید سایر دوستان نباید توسط نویسنده گرامی دستور پخت دعوت بشن😕😕

  • Sara تیر ۲۶, ۱۳۹۸

    منم با کباب بره موافقم 😊😊پیشنهادتون حرف نداره😅😅

  • Sara تیر ۲۶, ۱۳۹۸

    کباب بره از غذاهای خیلی قدیمی و محلی روستای سلطانی بوده به نظرم بهتره اطلاعات تونو در مورد سلطانی تکمیل کنید😑😑

  • S_Ahani تیر ۲۷, ۱۳۹۸

    از هر چه بگذریم، بحث قروت خوش تر است😌

    ولی در مورد این مطلب دو اشکال به نویسنده وارد هست یکی اینکه بادمجون رو خوب توضیح نداده ، یکی هم اینکه نویسندش در دسترس نیست که ما رو دعوت کنه😂😂😂

    داخل پرانتز میگم : من میدونم نویسنده کیه😎😎

    • soltan تیر ۲۷, ۱۳۹۸

      حق با شماست.
      ولی شما هم نویسنده رو نمی شناسید

    • Sara تیر ۲۷, ۱۳۹۸

      به نویسندش بگید هر موقع در دسترس شد خودش ما رو دعوت کنه😅😅

      • S_Ahani تیر ۳۰, ۱۳۹۸

        پاسخ به Sara :
        من فقط نام و نشان نویسنده رو میدونم و تا حالا ندیدمش، منظور از اینکه گفتم میشناسمش هم فقط همین بود که بگم نمیشه پیداش کرد😂😂

    • soltan تیر ۲۷, ۱۳۹۸

      اول اینکه بادمجان که همه بلدن دستور پختشو
      دوم آنکه بادمجان که غذای محلی نیست
      و سوم اونکه یادم رفت چی خواستم بنویسم

      • S_Ahani تیر ۳۰, ۱۳۹۸

        پاسخ به soltan :
        اول اینکه عمرا شما یه نفر بلد باشی (اگه هستی دعوتمون کن تا ثابت بشه)
        دوم آنکه حالا که محلی نیست همین بیرجند دعوتمون کن
        سوم اونکه آره میدونم نویسنده کیه و احتمال میدم شما نمیدونید😋

        • Sara تیر ۳۱, ۱۳۹۸

          👌👌👌اول آنکه من با شما موافق
          دوم آنکه من باشما خیلی موافق
          سوم آنکه من با شما خیلی خیلی موافق

دیدگاهتان را بنویسید